Maatwerk

Bedrijfs_Goochelaar_Janse_Heijn_Klok

Janse’s reguliere acts zijn altijd verrassend, maar als er iets is waar Janse écht in excelleert dan is het zijn maatwerk. Onder het dubbelzinnige motto: ‘Niets is onmogelijk’ denkt hij graag met u mee over manieren waarop u uw klanten en gasten op een originele manier kunt verrassen. Hieronder staan ter inspiratie een paar voorbeelden van maatwerk:

Rechters met vooroordelen

Opdrachtgever: RECHTBANK GELDERLAND

Over uitdagingen gesproken: begin Juni 2023 verzorgde Janse een act van 30 minuten voor honderd rechters uit Gelderland tijdens een rechtvergadering. Het thema van deze middag was: ‘Vooroordelen’. Janse liet met een aantal verrassende demonstraties zien hoe makkelijk het is om een verkeerde aanname te doen. Het werd al snel duidelijk dat ook rechters vatbaar zijn voor suggestie en beïnvloeding. Gelukkig stond Janse niet onder ede!

De Magie van Zorgtechnologie

Opdrachtgever: LUMC / UNC

Tijdens een symposium over nieuwe technologische toepassingen in de ouderenzorg (voorjaar 2023) mocht Janse een half uur lang optreden voor de aanwezige zorgprofessionals. Tijdens zijn act reageerde hij met een satirische blik op nieuwe zorg-gadgets en de opkomst van AI. Bovendien demonstreerde hij een aantal zelfontwikkelde (en compleet fictieve) innovaties waarmee hij bíjna een revolutie in de zorgsector ontketende.

Hoe vrij ben jij?

Opdrachtgever: NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM

Na het succes van afgelopen jaren mocht Janse ook deze zomer (augustus 2022) weer optreden bij de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Deze keer vertoonde hij een voorstelling rond het thema “Vrijheid” waarin hij – in navolging van Harry Houdini – een heuse ontsnappingspact uitvoerde. Deze show van 30 minuten heeft hij maar liefst 46 keer (!) gespeeld. Zijn snelste ontsnappingspoging duurde 3.6 seconde.

Circulaire Schatkist

Opdrachtgever: SWECO Nederland

In mei 2022 opende advies- en ingenieursbureau Sweco haar nieuwe hoofdkwartier in de Nieuwe Boompjes in Rotterdam. Janse maakte voor deze gelegenheid een act waarin zowel het verleden als de toekomst van deze organisatie een sleutelrol vormden. Na het openen van drie bijzondere hangsloten ging de schatkist open en werd het pand officieel geopend.

Bewust – Bekwaam – Betrokken

Opdrachtgever: BETER HEALTHCARE

In Januari 2022 werd Janse gevraagd om een podiumact te verzorgen voor de medewerkers van Beter Healthcare. Tijdens deze act vertoonde Janse een speciale truc met een blanco spel kaarten waarin de drie nieuwe kernwaarden van dit bedrijf tevoorschijn kwamen. Naast deze speciale vertoning kwamen er ook trucs langs met bankbiljetten, touw, én… een paprika!

Live is a game!

Opdrachtgever: GAMEPOINT

In December 2021 werd Janse uitgenodigd om een act te doen voor de spelers van het online spelletjesplatform GamePoint. Tijdens een livestream waarbij verschillende prijzen werden uitgereikt vertoonde Janse een paar interactieve trucs voor een internationaal publiek van 15.000 deelnemers.

Zoekt en gij zult vinden…

Opdrachtgever:
GEMEENTE WAGENINGEN

Omdat de stadsgids van gemeente Wageningen per zomer 2021 ook digitaal te bestuderen is, werd voor de gelegenheid een ludiek filmpje gemaakt waarin Janse zijn goochelkunsten mocht vertonen. In dit filmpje laat hij zien hoe je met G!DS Wageningen het antwoord op al je vragen kunt vinden. Het lijkt wel magie…

Voor één dag Corona-expert

Opdrachtgever:
VUmc i.s.m. OPSTEKER

Als onderdeel van het Amsterdam Symposium 2021 -waarin verpleegkundigen en IC-artsen elkaar bijspijkeren- nam Janse een satirisch interview op waarin hij een zelfverklaarde corona-expert speelde. In dit nep-interview combineerde Janse visual comedy, acteerwerk en goochelen om een verrassende en absurdistische kijk te geven op alle misinformatie die er heerst rond de pandemie. Het resultaat viel – vooral bij de IC-artsen- goed in de smaak!

Robots kunnen niet goochelen

Opdrachtgever:
NEW SCIENTIST

Janse verzorgde tijdens het Gala van de Wetenschap 2020 twee acts rond het thema ‘Artificial Intelligence’. Gewapend met een Rubik’s Cube, een papieren zak en een flesje bier legde Janse uit wat algoritmes zijn en hoe die ons leven sturen. Ook liet hij een paar verrassende, vingervlugge manoeuvres zien, die vooralsnog buiten het bereik van robots liggen…

Gruwelijk lekker…

Opdrachtgever:
NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM

In 2019 vestigde het Openluchtmuseum in Arnhem de aandacht van haar bezoeker op de geschiedenis van eten in Nederland. In het kader van het jaarthema ‘Gruwelijk Lekker’ maakte Janse een speciale goochelact waarin hij trucs deed met levensmiddelen zoals: knoflook, hutspot, koffie en hond (!). Natuurlijk allemaal geheel in de historische stijl van het museum.

Moulin Rouge!

Opdrachtgever:
GRIFFELGRACHT ENTERTAINMENT

Om het winkelende publiek in Goirle te bedanken en te inspireren organiseerde Griffelgracht een bijzondere avond met het thema ‘Moulin Rouge’. In deze show vol dans, muziek en sensualiteit zorgde Janse voor de presentatie en een bijpassend stukje magie. Met goochelacts over liefde, glamour en deceptie maakte hij de avond compleet – al waren de showgirls natuurlijk de échte sterren.

Veiligheid eerst!

Opdrachtgever:
ANSELL

Verwondingen aan handen zorgen (nog steeds) voor een hoop narigheid op de werkvloer van bedrijven in de technische en chemische sector. Handschoenenfabrikant Ansell daagde Janse daarom uit om zijn acts te vertonen terwijl hij hun HyFlex veiligheids-handschoenen droeg. De achterliggende vraag was natuurlijk: kan hij al die ingewikkelde manoeuvres nog steeds met die handschoenen aan? Het antwoord is uiteraard gewoon: ja!

Let’s Play!

Opdrachtgever: ID310

Na een zeer uitvoerige verbouwing werd het winkelcentrum in Hoog Catherijne, Utrecht officieel heropend. Creatiebureau ID310 ontwikkelde hiervoor een interactief spel waarbij winkelende bezoekers één van de artiesten konden ‘activeren’. Janse leverde hiervoor uiteraard de goochel-act, maar het rad kon ook zomaar terechtkomen op een mimespeler of een saxofonist. Dit leverde niet alleen prachtig tableau vivant op, maar het bleek ook een verrassend samenspel dat veel bezoekers trok.

De tovenaarsleerling

Opdrachtgever:
CRESCENDO

Het thema ‘Magie’ stond voor het Noordwijkse orkest Crescendo centraal in hun jaarlijkse uitvoering. Daar mocht een goochelaar niet aan ontbreken – en wie is er dan een betere tovenaarsleerling dan Janse Heijn. Terwijl een volledig orkest de geroemde muziek van Paul Dukas ten gehore bracht, vertoonde hij klassieke goochelnummers zoals ‘het Bekerspel’, ‘de Zwevende Kogel’ en de ‘Eindeloze Trap’. Een optreden dat hem, de toeschouwers en het orkest nog lang bij zal blijven.

Romeo en Juliette

Opdrachtgever:
INT. BELCANTO ACADEMY

Tijdens de openingsscène van de opera ‘Romeo et Juliette’ goochelde Janse de sterren van de hemel als special guest bij een bruiloft . Trucs met touw, slingers en kaarten passeerde de revue terwijl de zangers/spelers een meerstemmige eerste akte ten gehore brachten. Gelukkig voor Janse – en voor de toeschouwers – hoefde hij niet mee te zingen.

Bedrijfs_Goochelaar_Janse_Heijn_Kaart4

Inmiddels geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan gerust even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken…