“Hij neemt zijn publiek
mee in zijn verhaal,
omdat hij een act heeft gekozen die heel dicht bij hemzelf ligt…”


Juryrapport
NK Goochelen 2016

Profiel

“Toen ik twaalf jaar oud was ontdekte ik dat er een heuse goochelwinkel op fietsafstand van mijn huis was. Het was een donkere, spelonkachtige winkel met een donkerblauw plafond en hoge vitrines. Achter het glas stonden tientallen mysterieuze voorwerpen: veren bloemen, een schedel, kristallen bollen, reusachtige dobbelstenen en zelfs een kleine guillotine!

De verwondering die ik toen voelde zal ik nooit vergeten. In deze winkel realiseerde ik mij drie dingen. Ik wist zeker dat ik hier al mijn zakgeld uit ging geven. Ik wist zeker dat ik niet zou rusten tot ik de duizenden geheimen die in deze winkel werden aangeboden zou kennen. En… ik wist zeker dat er geen mooier beroep kon bestaan dan goochelaar…”

PASSIE

Janse Heijn is al sinds zijn jeugd bezig met goochelen. Als kind las hij elk goochelboek en plunderde hij verschillende goocheldozen. Als tiener werd hij lid van een goochelclub en verzorgde hij zijn eerste betaalde optredens voor kennissen en familie. Ook tijdens zijn studie bleef hij gepassioneerd bezig met het goochelen en maakte hij van zijn hobby zijn bijbaan. Na het behalen van twee masterdiploma’s aan de Universiteit van Wageningen besloot hij dat er nooit een beter moment zou komen om zijn droom te verwezenlijken:
hij werd goochelaar!

PRIJZEN

Janse heeft alle vier de keren dat hij aan het Nederlandse Kampioenschappen heeft meegedaan het podium gehaald. In 2016 won hij zilver in de categorie “Parlour Magic” (goochelen voor een kleine zaal). In 2019 won hij brons in de categorieën “Parlour Magic” en “Cartomagie” (goochelen met speelkaarten). In 2023 won hij brons in de categorie “Mentale Magie” (gedachtenlezen, etc.). Met prijzen in drie verschillende categorieën wordt Janse’s veelzijdigheid nog maar eens onderstreept door zijn vakbroeders.

REFERENTIES

Janse is een fulltime professional met een uitstekende staat van dienst. Hij heeft optredens vertoond bij de meest uiteenlopende organisaties, van multinationals tot MKB’s en van overheidsinstanties tot serviceclubs. Hij vertoonde zijn magie in 15 verschillende landen en voor de meest uiteenlopende gelegenheden (zie ook Maatwerk). Janse spreekt uitstekend Engels en kan zich ook aardig redden in het Frans, Duits en Bahasa. Kortom: een goede keuze voor internationale gezelschappen!

STIJL

Janse heeft een zeer gevarieerd repertoire. Naast trucs met kaarten, geld en andere alledaagse voorwerpen geeft hij ook demonstraties in gedachtelezen en ‘mind control’. Janse ontwikkelt veel trucs zelf en de kans is groot dat u gasten dingen zien en ervaren die ze nog nooit eerder hebben meegemaakt. Al deze illusies worden gebracht met een vrolijke, persoonlijke en humorvolle presentatie. Tot slot hebben Janse’s acts een klassieke ‘look’ en een moderne ‘feel’. Kortom: een stijl die past bij een zakelijk evenement of bedrijfsfeest.

Janse Heijn is aangesloten bij de Nederlands Magische Unie, de overkoepelende vakorganisatie voor goochelaars en illusionisten in Nederland.

Janse is actief lid van de Magische Kring Centraal Nederland; een goochelvereniging die samenkomt in Utrecht. Daarnaast is hij sinds 2018 ook actief als goochelaar bij Magic Care, een stichting die zich inzet voor kinderen die in een moeilijke situatie verkeren.

Samen met zijn collega Tim Horsting maakt Janse de Dood Konijn Podcast, waarin goochelaars vertellen over hun meest rampzalige optredens.

Janse trad op voor deze organisaties:

Komt uw bedrijf hier binnenkort bij te staan?

Fun Facts:

Janse maakt – samen met zijn collega Tim Horsting – de Dood Konijn Podcast. In deze maandelijkse podcast interviewt hij professionele goochelaars over hun meest rampzalige optredens.

Per maand gaan er ongeveer acht tot twaalf pakjes speelkaarten doorheen. Ook buigt hij elke maand een stuk of 30 vorken en lepels met zijn ‘bijzondere krachten’.

Janse put veel inspiratie uit het werk van goochelaars als Teller, Darwin Ortiz en Derren Brown. Overige inspiratiebronnen zijn Roald Dahl, Rowan Atkinson en J.S. Bach.

Tot nu toe is er één toeschouwer geweest die Janse’s versie van de ESP-test helemaal doorhad. De man in kwestie ligt nu begraven in Aalsmeer.

Janse speelt piano, leest graag en is een groot dierenliefhebber. Zijn favoriete dieren zijn apen, toekans en waaierhandgarnalen.

Janse heeft twee MSc-diploma’s. Één in ‘International Development’ en één in ‘Forest & Nature Conservation’. Janse volgde beide studies aan de Universiteit van Wageningen.

Voor zijn afstudeeronderzoek heeft Janse 4000 honingbijen uitgerust met een microchip. Met deze priegelige klus is hij de hele zomer van 2015 bezig geweest.

De mooiste film over goochelen is – naar Janse’s mening – L’Illusioniste. Een animatiefilm uit Frankrijk.

Janse geeft regelmatig lezingen voor andere goochelaars. In deze lezingen gaat hij vooral in op thema’s als: showmanship, choreografie en scripts voor goochelacts.

Janse bedenkt veel trucs zelf. Elke keer dat hij een goede truc heeft uitgevonden viert hij dat met een lekkere Grimbergen Tripel. Kijk voor voorbeelden op onze pagina Maatwerk.