“Hij neemt zijn publiek
mee in zijn verhaal,
omdat hij een act heeft gekozen die heel dicht bij hemzelf ligt…”


Juryrapport
NK Goochelen 2016

Profiel

“Toen ik twaalf jaar oud was ontdekte ik dat er een heuse goochelwinkel op fietsafstand van mijn huis was. Het was een donkere, spelonkachtige winkel met een donkerblauw plafond en hoge vitrines. Achter het glas stonden tientallen mysterieuze voorwerpen: veren bloemen, een schedel, kristallen bollen, reusachtige dobbelstenen en zelfs een kleine guillotine!

De verwondering die ik toen voelde zal ik nooit vergeten. In deze winkel realiseerde ik mij drie dingen. Ik wist zeker dat ik hier al mijn zakgeld uit ging geven. Ik wist zeker dat ik niet zou rusten tot ik de duizenden geheimen die in deze winkel werden aangeboden zou kennen. En… ik wist zeker dat er geen mooier beroep kon bestaan dan goochelaar…”

PASSIE

Janse is al sinds zijn jeugd bezig met goochelen. Als kind las hij elk goochelboek en plunderde hij verschillende goocheldozen. Als tiener werd hij lid van een goochelclub en verzorgde hij zijn eerste betaalde optredens voor kennissen en familie. Ook tijdens zijn studie bleef hij gepassioneerd bezig met het goochelen en maakte hij van zijn hobby zijn bijbaan. Na het behalen van twee masterdiploma’s aan de Universiteit van Wageningen besloot hij dat er nooit een beter moment zou komen om zijn droom te verwezenlijken:
hij werd goochelaar!

PRIJZEN

Janse heeft alle drie de keren dat hij aan het Nederlandse Kampioenschappen heeft meegedaan het podium gehaald. In 2016 won hij zilver in de categorie “Parlour Magic” (goochelen voor een kleine zaal). In 2019 won hij brons in de categorieën “Parlour Magic” en “Cartomagie” (goochelen met speelkaarten). Hij is de zesde goochelaar in de geschiedenis van de Nederlandse kampioenschappen die tijdens een wedstrijd winst behaalde in meer dan één categorie.

REFERENTIES

Janse is een fulltime professional met een uitstekende staat van dienst. Hij heeft optredens vertoond bij de meest uiteenlopende organisaties, van multinationals tot MKB’s en van overheidsinstanties tot serviceclubs. Hij vertoonde zijn magie in 15 verschillende landen en voor de meest uiteenlopende gelegenheden (zie ook Maatwerk). Janse spreekt uitstekend Engels en kan zich ook aardig redden in het Frans, Duits en Bahasa. Kortom: een goede keuze voor internationale gezelschappen!

STIJL

Janse heeft een zeer gevarieerd repertoire. Naast trucs met kaarten, geld en andere alledaagse voorwerpen geeft hij ook demonstraties in gedachtelezen en ‘mind control’. Janse ontwikkelt veel trucs zelf en de kans is groot dat u gasten dingen zien en ervaren die ze nog nooit eerder hebben meegemaakt. Al deze illusies worden gebracht met een vrolijke, persoonlijke en humorvolle presentatie. Tot slot hebben Janse’s acts een klassieke ‘look’ en een moderne ‘feel’.

Reacties op Google:

José Deelen
José Deelen
11:23 08 Jan 20
Vooraf een prettig contact gehad met Janse om dingen kort te sluiten. Hij wist iedereen te verrassen met zijn acts en... trucs. Een erg leuk ongedwongen aanwinst op mijn onvergetelijke verjaardag mede dankzij Janse. Heb alleen maar leuke reacties gehad over deze tafelgoochelaar. Een aanrader voor iedere verjaardag of feestje. Echt top!!read more
Robin de Haan
Robin de Haan
11:18 05 Dec 19
Janse Heijn was bij ons in Alkmaar te gast op ons jaarlijkse Pietenfeest op de BSO. Vooraf even kort contact gehad met... Janse over onze wensen. Op een enorm leuke manier betrok Janse de kinderen en Pieten bij zijn show. Als je op zoek bent naar humor, goochelen, overleg en betrouwbaarheid dan ben je bij Janse op het juiste adres! Wij bevelen Janse dan ook zeker aan.read more
Tim Horsting
Tim Horsting
22:04 02 Dec 19
Gedreven, professioneel en uiterst kundig in het goochelen. Een zeldzame vakman die goochelen tot kunstvorm maakt!
Erna Nieuwenhuis
Erna Nieuwenhuis
11:59 27 May 19
Janse heeft op het 10-jarig jubileum van zorgboerderij De Berkelhof veel mensen versteld doen staan! Zowel tijdens de... receptie als tijdens het feest heeft hij leuke trucs laten zien, terwijl hij ieder tafeltje en elk groepje langs ging. Hij had goed overzicht in wie er 'nog niet aan de beurt was geweest', en kon uitstekend overweg met de mensen met een verstandelijk beperking. Er werd nog lang over nagepraat..... Bedankt Janse!!!!read more
Miriam Okhuijzen
Miriam Okhuijzen
08:51 28 Apr 19
Janse Heijn trad voor ons op in Amsterdam. Er waren zo'n 20 kinderen en een paar volwassenen aanwezig. De meeste... kinderen waren ongeveer 10 jaar oud, een enkele jonger, een paar iets ouder. Iedereen was razend enthousiast! Janse heeft het hele stel een uur lang stil en sprakeloos gekregen. Hij sluit met zijn trucs goed aan bij de verschillende leeftijden. Hij betrekt de hele tijd het publiek bij zijn trucs. Zowel de volwassenen als de kinderen vielen van de ene verbazing in de andere. Enkele reacties: 'leuk dat hij een tipje van de sluier oplichtte en af en toe wat trucjes verklapte', 'humor / hij is grappig' (vaak gezegd) en 'de trucjes die hij meegaf, hebben de kinderen gelijk al op school gebruikt'. Kortom: enorme aanrader!read more
Next Reviews

Andere reacties:

“Janse heeft op het 10-jarig jubileum van De Berkelhof veel mensen versteld doen staan! Zowel tijdens de receptie als tijdens het feest heeft hij leuke trucs laten zien, terwijl hij ieder tafeltje en elk groepje langs ging. (…)
Er werd nog lang over nagepraat…..”

E. Nieuwenhuis / De Berkelhof

5/5

“We had a great afternoon with Janse at the departments Christmas lunch! Great communication and organization upfront. During the event he directly approached people for his table magic and also involved them in his tricks. Thanks Janse!”

J. Kleine / Unilever

5/5


“Alsnog dank voor de workshop, we hebben ervan genoten – de reacties achteraf waren erg goed! Velen hebben de trucs (met succes!) tijdens het diner zelf gedemonstreerd. Super mooi!”
 

P. Geurts / BigSpark

5/5

Janse trad op voor deze bedrijven:

Fun Facts:

Janse is voorzitter van de Magische Kring Centraal Nederland. Dit is de op twee na grootste goochelvereniging van Nederland.

Per maand gaan er ongeveer acht tot twaalf pakjes speelkaarten doorheen. Ook buigt hij elke maand een stuk of 30 vorken en lepels met zijn ‘bijzondere krachten’.

Janse put veel inspiratie uit het werk van goochelaars als Teller, Darwin Ortiz en Derren Brown. Overige inspiratiebronnen zijn Roald Dahl, Rowan Atkinson en J.S. Bach.

Tot nu toe is er één toeschouwer geweest die Janse’s versie van de ESP-test helemaal doorhad. De man in kwestie ligt nu begraven in Aalsmeer.

Janse speelt piano, leest graag en is een groot dierenliefhebber. Zijn favoriete dieren zijn apen, toekans en waaierhandgarnalen.

Janse heeft twee MSc-diploma’s. Één in ‘International Development’ en één in ‘Forest & Nature Conservation’. Janse volgde beide studies aan de Universiteit van Wageningen.

Voor zijn afstudeeronderzoek heeft Janse 4000 honingbijen uitgerust met een microchip. Met deze priegelige klus is hij de hele zomer van 2015 bezig geweest.

De mooiste film over goochelen is – naar Janse’s mening – L’Illusioniste. Een animatiefilm uit Frankrijk.

Janse geeft regelmatig lezingen voor andere goochelaars. In deze lezingen gaat hij vooral in op thema’s als: showmanship, choreografie en scripts voor goochelacts.

Janse bedenkt veel trucs zelf. Elke keer dat hij een goede truc heeft uitgevonden viert hij dat met een lekkere Grimbergen Tripel.