Dubbel in de prijzen bij NK goochelen 2019!

Deze blog is eerder gepost op onze vorige website.

Wat een feest! Bij het NK goochelen in Ede afgelopen weekend is het zowaar gelukt om twéé prijzen in de wacht te slepen. Ik haalde de derde prijs in de categorie ‘Parlour Magic’ (goochelen in een kleine zaal) en een derde prijs in de categorie ‘Cartomagie’ (goochelen met speelkaarten). Het komt zelden voor dat een goochelaar bij de kampioenschappen prijzen pakt in meerdere disciplines. In de afgelopen 10 jaar zijn er maar drie goochelaars geweest die dat is gelukt.

De Nederlandse Kampioenschappen worden georganiseerd door de Nederlandse Magische Unie; de overkoepelende vakorganisatie voor de goochelkunst. Om eraan mee te kunnen doen moet je eerst goedkeuring krijgen van de goochelvereniging waar je bij bent aangesloten. Buitenlandse goochelaars mogen in principe ook meedoen mits ze toestemming hebben van een erkende buitenlandse goochelvereniging. Bij het NK 2019 waren er deelnemers uit België, Zuid-Korea, Taiwan, China, Duitsland, Oekraïne en Rusland.

In de vakjury zaten o.a. Victor Mids, Sittah (wereldkampioene Illusionisme) en oud-president van de Nederlands Magische Unie Flip Hallema. Zij beoordeelden de acts op basis van techniek, presentatie en originaliteit. Hoewel het juryrapport nog moet verschijnen hoorde ik in de wandelgangen dat ik de prijzen vooral aan mijn stijl van presenteren te danken heb.

Ook leuk was dat mijn collega Tim Horsting, met wie ik goed bevriend ben, dik in de prijzen viel. We hebben het samen met enkele andere goochelaars gevierd met wat lekkere biertjes op het terras.

Een extra kers op de taart was dat de vereniging waar ik voorzitter van ben – de Magische Kring Centraal Nederland – ook nog eens de verenigingsprijs kreeg! En dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren bij de volgende ledenavond…

Gerelateerde artikelen:

Janse Heijn

Goochelaar en Mindreader

Janse Heijn biedt passend vermaak in het bedrijfsleven. In deze blog schrijft hij met grote regelmaat artikelen over drie thema’s: het organiseren van bedrijfsfeesten, goochelaar als vak en het inzetten van artiesten bij zakelijk events.

cropped-Bedrijfs_Goochelaar_Janse_Site_Icon.png
Mijn favoriete artikelen
Janse's Acts